Nieuws Archief

Nieuws Archief (84)

maandag, 27 maart 2017 18:20

Zwemexamens - Jeugdbrigade VBR 2017

Geschreven door

In afwachting van het verslag (zwemcommissie) van de zwemexamens afgelopen zondag, 26 maart, plaatsen we hierbij de link naar de foto’s. Heb je meegedaan met deze examens of was je in het zwembad aanwezig dan sta jij er ook vast wel op.
Met dank aan onze fotograaf Han Verzijlbergh


wordt vervolgt

 

Klik hier voor de foto’s
https://myalbum.com/album/3LEbZpHrxRhf

Update 14-04-2017

Helaas en ontzettend jammer 

 

Geachte heer van der Bruggen,


Nu we toch nog ''contact'' hebben na onze vergadering informeer ik u meteen dat, helaas, uw aanvraag vanavond niet is gekozen. Dit laat onverlet dat het bestuur het moeilijk vond en uw aanvraag welwillend heeft bekeken maar het was nu eenmaal moeilijk kiezen uit zoveel goede aanvragen.
 
Wij hopen in de toekomst iets voor uw organisatie te kunnen betekenen.
 
Mirjam Nouwen

 ruijgrockstichting

Jubilerende J.C. Ruigrok Stichting laat dromen uitkomen.
Dromenactie JC Ruigrok Stichting telt in de eerste ronde 48 winnaars.
Van alle goede doelen aanvragen vielen er 272 verzoeken af.
De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade is een van de gelukkigen die de 2e ronde heeft bereikt!
Wij zijn druk bezig om een stevig financieel plan te onderbouwen om ons gewenst goede doel voor het bestuur
van de JC Ruigrok Stichting aannemelijk te maken.
Het blijft nog geruime tijd spannend voor de vrijwilligers die in de ronde zitten.
Op 6 mei 2017 de jubileumavond van de JC Ruigrok Stichting worden de 6 winnaars bekend gemaakt.

 

 

download                 ruigrok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag, 07 maart 2017 14:10

Wij bedanken "t Eindpunt en wensen Qurios veel succes

Geschreven door

Wat zullen we onze Femke Dijkema van "t Eindpunt gaan missen! Zij was onze steunpilaar. Wanneer er iets bijzonders gebeurde of een heftige hulpverlening op het strand dan wist ze ons altijd na afloop weer te ondersteunen met wat lekkere snacks   " Femke Hartellijk bedankt " voor alles wat je voor ons heb gedaan.

Natuurlijk is het heel verstandig om ook eens naar je lichaam te luisteren en te gaan genieten  en met Qurios heeft ze zeker een geweldige opvolger gekregen waar ze ook nog vele jaren met trots op kan terug krijgen. 

Namens aller redders wensen wij hun dan ook beiden heel veel succes in de toekomst  

groepsfoto reddingsbrigade 2015francis de bruijn copy

 

Lees ook hier het artikel van het Haarlem dagblad 07 maart 

 

schermafbeelding 2017 03 07 om 14.07.41

zaterdag, 25 februari 2017 19:16

Afsluiting Zeeweg 10 en 11 maart

Geschreven door

Afsluiting Zeeweg 10/03 22.00 uur tot zaterdagavond 11/03 22.00 uur. De werkzaamheden aan de natuurbrug verlopen volgens planning.    

Momenteel wordt de ondersteuningsconstructie over de Zeeweg opgebouwd, waarop vervolgens het betondek van de natuurbrug gestort gaat worden.
Tijdens de stort van het dek wordt de Zeeweg voor weggebruikers afgesloten om risico’s te voorkomen. 

De afsluiting van de Zeeweg vindt plaats vanaf:
Vrijdagavond 10 maart 22.00 uur tot zaterdagavond 11 maart 22.00 uur

De Zeeweg is dicht tussen het bezoekerscentrum en de Erebegraafplaats, hectometerpaal 20,7 tot en met 22,2. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Zandvoort over de N201.
De weggebruikers worden vooraf (ca. 2 weken) met informatieborden geïnformeerd en tijdens de afsluiting wordt het verkeer met een omleidingsroute omgeleid.
Het fiets- en voetpad aan de noordzijde (Erebegraafplaats) blijft in gebruik, huldiensten kunnen hiervan gebruik maken.

 

 

 

 

 

vrijdag, 10 februari 2017 09:47

Bram Dijkshoorn

Geschreven door

Donderdag 09 februari: Is in de nacht  Bram Dijkshoorn, van zeilschool MIFUNE, overleden.

Bram kwam in 1972 op het Bloemendaalse strand met zijn zeilschool en zorgde in 1977 en 1978 voor een grote zeilwedstrijd “Rondje Rem” een tocht van Parnassia  om het Rem eiland “voormalig tv station, (nu de tros) en terug een klein 100 kilometer, groots opgezet met ondersteuning van onze Bloemendaalse Reddingsbrigade en Het Pall Mall surf to sailing team. Na ronde om Texel de grootse zee wedstrijd. Na een aantal jaren heeft de zeilvereniging in Zandvoort het overgenomen.

Bram was ook heel actief met de nazorg van dieren, waarvoor hij jarenlang een Dierencrematorium in Uden heeft gehad. Bram was in zijn jonge jaren een goede judoka, en trainde met Anton Geesink en Willem Ruska en was een van de eerste judo leraren op het CIOS in Overveen, ook gaf hij les aan de politieschool, ook  had hij een team mensen die vechtsporten  gaven in diverse sporthallen onder de naam Mifune.

Bram was een Kleurrijk figuur , als hij ging vertellen ( duurde wel altijd even) kreeg je altijd prachtige verhalen, hij had ook een bijzondere gave, zonder dat je er zelf erg in had, wist hij je wel weer voor een klusje te strikken.

Een Bijzonder Lieve Man, altijd Gastvrij en vaste klant om in de zomer even bij de post langs te komen , voor een bakje koffie en een verhaaltje, ( de koekjes nam hij altijd zelf mee)

Het wordt langzamerhand stil op het strand van Bloemendaal  Eerst Gerard en nu Bram, twee mensen waar iedereen wel een beetje van gehouden heeft, we gaan ze missen , het waren prachtige mensen.!!!!!!

Bram is 81 jaar oud geworden 

 

Om met Ome Joop zijn woorden te eindigen:

 

Ik zou zeggen Bram  

 

Nog een goede wacht!!!!!

 

 

donderdag, 16 februari 2017 15:43

UPDATE 14-03-2017: Terrasramen in onderhoud bij sponsor

Geschreven door

Update 14-03-2017:  Dinsdag 14 maart hebben wij de terras ramen die in onderhoud zijn geweest bij fa Breed Schilderwerken in Heerhugowaard weer opgehaald en geplaatst  Alle ramen zijn zo goed mogelijk gerepareerd en dik in het verf gezet zodat deze een aantal jaren er weer in wind tegen kunnen .
Met dank aan Andre Breed die dit alles weer geheel kosteloos heeft verzorgd .

Ons terras staat er dan ook weer gelikt bij   

 breed

 

Vrijdag3 februari; zijn onze terrasramen in onderhoud bij Breed Schilderwerken in Heehugowaard om op te knappen en opnieuw in de verf te zetten. Donderdagmiddag hebben we eerst in Heerhugowaard zijn glas aanhanger opgehaald en vrijdag in de ochtend de terrasramen, die  door de dinsdagavond-onderhoud ploeg waren klaargezet weer naar Breed in Heerhugowaard gebracht. Dit opknappen van deze ramen wordt door fa.Breed geheel kosteloos geregeld ( sponsoring).
Zij hebben ook al eerder onze calamiteiten aanhanger in de kleur oranje gezet . Zij dragen ons een warm toe mede omdat wij al meerder jaren ( met grote tevredenheid ) hun een rescue evenement hebben verzorgt.

Met dank aan allen die hier aan meegeholpen hebben.

breed 001

 

 

 

 

 

 

 

Omdat wij geheel en uitsluitend alleen bestaan uit vrijwilligers zijn onze sponsoren en donateurs " de Redders van de Redders"

Met grote dank aan onze sponsoren en donateurs 

"Uw Steun is Onze Kracht"

 

UPDATE 08-02-2017 (5X)  Bijna dagelijks komen er meldingen binnen over zieke zeehonden die o.a. op het strand van Bloemendaal en Zandvoort liggen. Dit keer wordt deze pagina dan ook regelmatig geüpdatet met onze hulpverleningen van deze zeezoogdieren.

 

  

Woensdag 08 februari,15:30 : Melding zeehond ter hoogte van kattendel / parnassia In eerste instantie was hij net weer in zee gegaan toen onze hulpverlener ter plaatse was maar na wat enige tijd zagen ze dat we het zieke dier 200 meter verderop weer het strand op kwam. Door rustig en langzaam het dier te benaderen is de (gewone) zeehond die duidelijk last had van longworm kunnen vangen en meegenomen . Ook na controle is deze weer op transport gezet richting Hoorn waar hij verder gaat naar Pieterburen waar ze ook weer alles aan zullen doen om deze weer gezond te maken en dan t.z.t weer in de Waddenzee uitzetten

 

Zaterdag 4 februari : 16:15 – Laat op de middag kwamen er diverse meldingen binnen zowel bij onze Reddingsbrigade als bij EHBZ Noordwijk over een zeehondje op het strand van Zandvoort en er zouden veel mensen bij staan kijken.

Het ging om een jonge grijze zeehond, hadden wat kleine wondjes. Men heeft de mensen verteld wat de EHBZ zo al doet bij strandingen van zeezoogdieren. het zeehondje is meegenomen en na de eerste verzorging over gebracht naar het wisselpunt in Hoorn. Daar kwam de dierenambulance dier in nood hem ophalen voor verdere transport naar het zeehondencentrum Pieterburen te brengen.

 

 

Dinsdag 2 februari 10:30 melding via politie. Dit keer een gewone zeehond die erg ziek was  met een probleem met longworm en gezien zijn hoge temperatuur last van een onsteking. Deze zeehond van een half jaar oud zal moeten vechten om in leven te blijven. En wordt natuurlijk ook weer snel doorgebracht door EHBZ Noordwijk richting Pieterburen.

  

Vrijdag 27 januari, 14:15 Op nieuw een zeehond van het strand Bloemendaal .Dit maal ook een grijze, dit was een twijfel geval,  wel gezien leeftijd en zijn dikte leek dit wel oké maar alertheid en reactie van het dier gaf wel aan dat hij waarschijnlijk een ziekte onder zijn leden had. Daarom voorzekerheid ook mee genomen zodat ze hem ook in Pieterburen kunnen nakijken.

 

Woensdag 25 januari,15:30 een melding van het EHBZ Noordwijk (via RTZ Velsen) over een zeehond op het strand tussen Bloemendaal en Zandvoort. John vaste EHBZ hulpverlener van onze Reddingsbrigade heeft het zeehondje weer van strand gehaald. Het ging om een jonge grijze zeehond welke een abces onder de kaak had en vrij mager was en mede door de lage buitentemperatuur en het zeewater temperatuur is het goed mogelijk dat dit onderkoeling kan veroorzaken 

De zeehond is door de EHBZ Noordwijk naar het wisselpunt in Hoorn gebracht na de eerste verzorging. Daar is die overgedragen aan de dierenambulance dier in nood die de zeehond naar het zeehondencentrum Pieterburen zou brengen.

 

Dinsdag 17 januari : Op nieuw heeft onze hulpverlener een zeehond van ± 6 maanden opgehaald met een zware longworm ziekte die op de blokken van zuidpier lag. Ook deze is weer direct opgehaald door EHBZ die de verzorging heeft geregeld naar het zeehonden crèche in Pieterburen.

 

 

Zondagmiddag 15 januari heeft onze hulpverlener John ook nog een zieke jonge grijze zeehond van het strand opgehaald. Dit keer ging het om een grijze zeehond van ongeveer 6 weken oud 

Omdat EHBZ Noordelijk nog onderweg was met de oude zeehond nr 57 (zie mail) heeft hij deze dit keer zelf doorgebracht naar het wisselpunt in Hoorn die deze dan ook weer doorbrengt naar de zeehondencreche in Pieterburen

                               

 

Donderdag 12 januari: Toen het EHBZ Noordwijk richting Bloemendaal over het strand reed met in de auto  een zieke zeehond kregen om 06:45 uur we een melding dat er ook bij ons een zeehondje op het strand was aangespoeld. Onze hulpverlener (John) heeft de jonge zieke zeehond (± 6 maanden oud) opgehaald en deze overgebracht naar onze reddingspost. Daar heeft de EHBZ Noordwijk de zeehond opgehaald.

Na de eerste verzorging zijn de twee honden naar het wisselpunt in Hoorn gebracht. Daar stond de Dierenambulance dier in nood al op de EHBZ te wachten om de  twee zeehonden te vervoeren naar het zeehondencentrum Pieterburen.

 

 

 

aanwijshand

 

Het is de moeite waard om ook eens te kijken op de site van EHBZ-Noordwijk.  Waar je kunt zien wat  deze vrijwilligers allemaal doen om het behoud van deze prachtige zeezoogdieren in stand te houden. Dit jaar hebben zij tot nu toe al ruim 30 zeehondenkunnen redden en overgebracht richting zeehondencreche pieterburen

http://www.zeezoogdieren.org/wordpress/category/ehbz/ehbz-noordwijk-ehbz/

 

 

 

zeehonden8 

 

vrijdag, 20 januari 2017 15:52

Strandpolitie gestrand

Geschreven door

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat wanneer de strandpolitie aan het patrouille rijden is op het strand en dan net op dat moment de aandrijving het begeeft. Natuurlijk waren wij op onze reddingspost aanwezig en hebben onze strandvrienden direct geholpen. Wij hebben met onze Unimog (BLD210) de auto van het strand gehaald en gesleept en naar de politiepost zandvoort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag, 17 januari 2017 14:13

Update: 17-01-2017 Zeehond /Grijze Zeehond

Geschreven door

Update : 17-01-2017
Dinsdag 17 januari Op nieuw heeft onze hulpverlener een zeehond van ± 6 maanden opgehaald met een zware longworm ziekte die op de blokken van zuidpier lag. Ook deze is weer direct opgehaald door EHBZ die de verzorging heeft geregeld naar het zeehonden crèche in Pieterburen.

 

Zondagmiddag 15 januari heeft onze hulpverlener John ook nog een zieke jonge grijze zeehond van het strand opgehaald. Dit keer ging het om een grijze zeehond van ongeveer 6 weken oud 

Omdat EHBZ Noordelijk nog onderweg was met de oude zeehond nr 57 (zie mail) heeft hij deze dit keer zelf doorgebracht naar het wisselpunt in Hoorn die deze dan ook weer doorbrengt naar de zeehondencreche in Pieterburen

                               

donderdag, 12 januari 2017 13:59

Jong ziek zeehondje

Geschreven door

Donderdag 12 januari: Toen het EHBZ Noordwijk richting Bloemendaal over het strand reed met in de auto  een zieke zeehond kregen om 06:45 uur we een melding dat er ook bij ons een zeehondje op het strand was aangespoeld. Onze hulpverlener (John) heeft de jonge zieke zeehond (± 6 maanden oud) opgehaald en deze overgebracht naar onze reddingspost. Daar heeft de EHBZ Noordwijk de zeehond opgehaald.

Na de eerste verzorging zijn de twee honden naar het wisselpunt in Hoorn gebracht. Daar stond de Dierenambulance dier in nood al op de EHBZ te wachten om de  twee zeehonden te vervoeren naar het zeehondencentrum Pieterburen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer