maandag, 18 september 2017 12:12

100 jaar Reddingsbrigade Nederland

Geschreven door 

Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar.Dit werd groots gevierd op het pretpark Duinrel in Wassenaar. Een van onze jeugdleden Danieck van Geijlswijk( Reddingsbrigade Bloemendaal)  samen met Bjarni Kemperman ( Zandvoortse Reddingsbrigade) hadden de eer om het eerste exemplaar van boek Redder in Nood te overhandigen aan  Koning Willem-Alexander. Die aangaf in zijn school jaren in Wales ook twee jaar vrijwilliger bij de reddingsbrigade als lifeguard is geweest.

 

Koning Willem-Alexander heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan de Reddingsbrigade Nederland. Hij was in Wassenaar bij de viering van het honderdjarig jubileum.

De koning ontmoette op de jubileumdag vrijwillige redders en medewerkers van de Reddingsbrigade. Hij sprak met ze over preventie, waterhulpverlening en de opleiding tot lifeguard.
Daarnaast nam hij het jubileumboek De redder in nood over de geschiedenis van honderd jaar Reddingsbrigade Nederland in ontvangst.
Ook onthulde Willem-Alexander dat hij in zijn jeugd zelf bij de Reddingbrigade zat. “Ik ben twee jaar lifeguard geweest in mijn schooltijd”, zei Willem-Alexander tot verbazing van de aanwezigen. “En ik mis het wel een beetje als ik dit allemaal zo zie”, voegde hij er tot groot enthousiasme van zijn gehoor aan toe.
Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst was de koning in 1984 en 1985 lifeguard in Zuid-Wales. Hij was vrijwilliger bij de plaatselijke redders van Southerndown Beach. Dat lag in de buurt van de plek waar hij zijn opleiding volgde.

   

 

Op de foto’s hieronder staan diverse boten Met grote trots staat daar ook onze Flotteur bij waarvan er slechts in Nederland nog 2 van aanwezig zijn (2de exemplaar staat in het het Dolf rijkers museum). Een boot voorzien van drie drijvers met daar op de twee zitplaatsen voor de roeiers en een gespannen net waar het slachtoffer dan in gelegd kon worden.
 

 

 

 

 

 

Meer in deze categorie: « Lifeguards geslaagd

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer