donderdag, 09 juli 2020 14:36

65ste Zeemijl Bloemendaal dit jaar definitief van de baan

Geschreven door 

De 65ste Zeemijl van Bloemendaal is dit jaar definitief van de baan.

De organisatie had, gezien de omstandigheden rondom coronavirus, geen andere keuze, liet onze voorzitter Ruud Cloeck weten.

Het is de tweede keer sinds 1955 dat het evenement wordt afgelast. Twee keer hebben we het een week uit moeten stellen.


Het maximum aantal van 350 deelnemers had ook dit jaar weer makkelijk gehaald kunnen worden. De wedstrijd- en prestatietocht over 1852 meter start, afhankelijk van de windrichting en stroming, altijd voor Parnassia of de rotonde in Zandvoort. De finish is op het strand voor de reddingspost op de kop van de Zeeweg in Bloemendaal.

We kregen steeds meer vragen van zwemmers uit het hele land die al eerder hadden meegedaan. Links en rechts gaan wedstrijden in het openwater gewoon door, maar zolang het coronavirus nog niet onder controle is willen wij geen enkel risico lopen. 


Een alternatieve datum begin september zagen wij ook niet zitten, hoewel de temperatuur van het water dan gunstiger is.

Je blijft te maken hebben met zwemmers die zich om moeten kleden en heel veel toeschouwers en belangstellenden. En eigenlijk is onze datum al die tijd de tweede zondag in augustus geweest. Of een week later bij heel slecht weer. En dat willen we graag zo houden.

 

We moeten er niet aan denken om negatief in het nieuws te komen omdat de Zeemijl een bron is geweest van een tweede golf.

 

De 65ste Zeemijl is nu op 8 augustus 2021. 

 

Wij hopen u allen " gezond en wel " volgend jaar weer te mogen ontmoeten.

 

Namens het bestuur.

 

 

 

 

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer