Ons Materieel

De BLD.2.20 

Mercedes G 350 Proffesioneel 

4D Ambulance

Dit voertuig van Mercedes heeft als primaire taak het vervoeren van slachtoffers. Dit voertuig is uitgerust met speciale weg-terrein banden die er voorzorgen dat hij overal kan komen, mocht hij vast komen te zitten dan zit voorop een elektrische lier die deze auto binnen enkele seconden weer los kan trekken. Verder is deze auto uitgerust met een mobifoon die communicatie met de meldkamer en de ambulancedienst mogelijk maakt, een brancard, EHBO koffer, Zuurstof en AED ontbreken ook niet aan de standaard inrichting van deze auto.

Waar de normale ambulance niet kan komen vult dit voertuig het gat op zoals op het strand in de duinen en andere voor de ambulance onbegaanbare plekken, daarom is de BLD.2.20 een onmisbaar voortuig in ons wagenpark.

______________________________

 

BLD2.10
Mercedes X 350 XKL/E 4×4 
V6 cilinder Turbo 2987 cc / 190 KW 

De mercedes pick-up X 350 is een multi-inzetbaar hulpverleningsvoertuig, dit voertuig heeft als functie ondersteunende diensten.met de 258 pk V 6 cilinder  Turbo en een automatische versnellingsbak  Ook heeft dit voertuig ontzettend veel trekkracht en daarbij kan hij ook nog eens in 100% sper geschakeld worden, zodat elk wiel exact dezelfde wielomtreksnelheid heeft, ongeacht de belasting. Elke dag brengt deze 6 cilinder diesel de boten van en naar het strand, maar ook wordt de 2.10 gebruikt voor patrouilles en zoekacties, door de grote waad-hoogte is elke bestemming bereikbaar ongeacht het terrein. Achter de kentekenplaat  bevindt zich een wormas lier met een trekkracht van 5 ton. die dit voertuig nog bijzonderder maakt.  

____________________________________

BLD.280

 Jeep Wrangler Softtop U9

2,5 Ltr benzine

Deze Jeep Wrangler is bij uitstek geschikt voor zijn hoofd taak: “Rijdende patrouille”. Aangezien op zonnige dagen de softtop van de auto af wordt gehaald is er rond om veel zicht. Een gesprek met een van de vele strandbezoekers gaat ook gemakkelijker. Het zoeken naar kinderen wordt extra eenvoudig gemaakt aangezien je achterin de auto kan staan.Met zijn krachtige 2,5 liter benzine motor is het rijden over het strand een koud kunstje.

De Jeep beschikt over 4×4 drive en een hoge en lage gearing. Het beklimmen van een strandafgang is geen enkel probleem.

 De jeep is een voormalig ME-politie voertuig van de politie Haaglanden. Daar werd dit voertuig gebruikt voor het snel verplaatsen van eenheden door de stad. De technische commissie van de VBR heeft deze auto zelf omgebouwd naar een patrouillevoertuig.

______________________________

BLD 250

Mule Kawasaki

2 takt benzine.

Deze Mule is bij uitstek geschikt voor zijn hoofd taak: “Rijdende patrouille”.

Het zoeken naar kinderen wordt extra eenvoudig gemaakt aangezien je achterin kan staan, en heb je dus rond om vrij uitzicht.

Deze Mule is uitgeurst met mobilifoon en oranje zwaailicht

______________________________

BLD 2.19-2.29
Zodiac SMRN 5,5 Yamaha 100 PK
4 Takt 4 Cilinder/in lijn 16 kleppen SOHC
Deze Zodiac’s zijn 5,50 meter lang, 2,18 meter breed en hebben een extra scherpe V gevormde bodem. De boot heeft een topsnelheid van ruim 70 kilometer per uur, dat is ongeveer gelijk aan 45 knopen. Met de grote 70 liter vaste tank heeft deze boot een zeer grote actieradius. Kaal weegt deze boot 300 kilo daar komt nog het gewicht van de motor bij – 165 kilo – en het gewicht van de opbouw, bok en benzine wat ongeveer 170 kilo is. Totaalgewicht van deze boot zonder bemanning en trailer ± 635 kilo uit. Op topsnelheid draait de motor tussen de 5,000 en de 6,000T/pm. De boot laat zich gemakkelijk sturen en vangt door zijn diepe V bodem de golven zeer goed op. Beiden boten zijn uiitgerust met: Mobilofoon incl alle Red.Ned.Kanalen. Garmin GPS, Schijnwerper/zoeklamp, Reddingsboei, Peddels, Kompas, Sleeplijn, Blauw zwaailicht, Navigatieverlichting, Anker inclusief lijn, Noodset (vuurpijlen, fakkel, reparatieset enz)


 BLD 2.59
Zodiac Pro 420 Yamaha 30 PK 
Deze boot is van het type Pro 420. Net als bij de andere 2 boten is ook deze boot van het merk Zodiac. 
De boot is 4,2 meter lang en 1,86 meter breed. Leeg en zonder motor weegt deze boot 157 kilo.
De boot heeft een Yamaha 30 Pk 4 takt motor. De 3 cilinders die in een lijn geplaatst zijn produceren een topsnelheid tussen de 5000 en 6000 tpm. De motor weegt 95 kg. 
Door zijn kleine draaicirkel en grote motorvermogen is deze boot ideaal voor reddingsacties in de branding. Met name voor het redden van (kite)surfers is deze boot prima geschikt. Uitrusting: Mobilofoon incl. alle Red. Ned. Kanalen.  Reddingsboei, Peddels, Kompas, Sleeplijn, Navigatieverlichting, Noodset (vuurpijlen, fakkel, reparatieset enz.)


BLD 2.47 – BLD 2.87
 2 x Jetski Kaswasaki Ultra 300X
Kawasaki 4 taktin-line
Deze Jestki Ultra 300X is een stabiel en uiterst snel vaartuig. Ondanks zijn gewicht 427 kg (met volle tank) is deze makkelijk te lanceren en met snelheden van 70/120 km kunnen we snel ter plaatse zijn. De motor is een 4 takt In-Line DOHC 16 kleppen. Max. vermogen 213 kW {290 PS} / 7,750 rpm
Max. koppel 263 N • m {26,8 kgf • m} / 7.250 tpm Brandstofsysteem Fuel Injection Tankinhoud 78 literLengte 3.370 x 1.195 x 1.150 mm De motor is een 4 takt In-Line DOHC 16 kleppen. Snel te manoeuvreren en ideaal in laag water. Met name voor het redden van o.a (kite)surfers is deze boot prima geschikt. Snelle hulpverlenings vaartuig met plaats voor 3 personen.


   BLD 2.18 & BLD 2.28
Bondvlet Yamaha 9.9 en 15 PK
Deze boten zijn van het type Bondsvlet.De boot is 4,32 meter lang en 1,75 meter breed.
Deze boten hebben een Yamaha 9.9 4-takt  en een 15 pk 4-takt werk motor.2 /cilinderin lijn  met een toerental van 5,000-6,000 tpm met een gewicht van 46 kg en 58 kg  Bemanning. 3 tot 4 personen inzet: Preventief, transport, evenementen, training

Bijzonderheden: Wordt gebruikt voor, patrouille varen,en roei-oefeningen
Maakt deel uit van de BZK (Binnenlandse Zaken) Reddingseenheid.
Kan worden ingezet bij rampen en calamiteiten door minimaal 3 en maximaal 5 personen uitrusting: Mobilofoon incl. alle Red. Ned. Kanalen. Reddingsboei, roeispanen, Kompas, Sleeplijn, Navigatieverlichting, Noodset (vuurpijlen, fakkel, reparatieset enz.)


Flotteur
Historisch reddingsvaartuig
Dit historisch reddingsvaartuig wordt als traditie jaarlijks nog ingezet tijdens onze zwem en prestatietocht  de “Zeemijl van Bloemendaal”  op de 2de zondag van augustus.
Er zijn  slechts twee van deze  Flotteurs in Nederland waarvan het andere exemplaar te zien is in het Nationale Dorus Rijkers museum  te Den Helder.


Calamiteiten Unit
Deze aanhanger gaat ingezet worden als Calamiteiten Unit bij calamiteiten.
En is geheel  compleet voorzien van alle benodigde hulp en EHBO materialen bij grote hulpverleningen 


Logistieke aanhanger.
Deze aanhanger wordt gebruikt bij alle voorkomende  logistieke werkzaamheden 


Materieel


Share This