Zeehonden informatie

  Overal spoelen ze aan: de baby’s van de grijze zeehond – pasgeboren, soms nog met navelstreng – en de doodzieke gewone zeehonden, die niet langer konden vechten tegen het geweld van de storm en de beukende golven. Ze worden gevonden, weggekropen in de luwte van de duinen, aan de binnenkant van de dijken waar ze beschutting zochten of zomaar midden op het strand, waar ze de strijd leken op te geven.

Veel beestjes zijn erg mager en hebben longproblemen. (longworm) Dit zijn parasieten die de longen verwoesten en ademen bijna onmogelijk maakt. De dieren stikken letterlijk in de wormen.

Veel jongen zeehonden hebben ook moeite om visjes te vangen en zijn daardoor verzwakt.

Raakt ze niet aan     –     Blijft op afstand     –     Jaag ze beslist niet op 

 

Bel  ons  023-5732173   of    144  Red een dier

Wat doet je als u een dode of zieke zeehond vindt?

 Omdat een gevonden zeehond drager van een virus kan zijn, is het advies om afstand te houden van het dier.

➤ Raak de zeehond niet aan.

➤ Houd ook uw hond aangelijnd.

                                ➤ Neem direct contact op met de gemeente of de politie.

De gemeente zal ervoor zorgen dat de gevonden zeehond (in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en andere hulpdiensten) onder veilige omstandigheden wordt verzorgd en getransporteerd.

De hulpverlenende instanties zullen de zeehonden en of bruinvissen benaderen met handschoenen, mondkapjes en overschoentjes. Dit alles ook voor hun eigen veiligheid

Wil je meer weten over welke dieren er nog meer voorkomen in onze Noordzee ;

Klik dan op de onderstaand knop 

 

De Reddingsbrigade is erkend als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI).
Een ANBI is instelling die het algemeen belang dient.

word donateurHelp mee en word Redder van de Redders. Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van donaties, uw gift is daarom zeer welkom. U kunt uw gift aftrekken van uw inkomstenbelasting (ANBI).

Contact info

Reddingspost "De Kentering"
Zeeweg 78
2051 EC, Overveen
(Bloemendaal aan Zee)
+31 (0)23 - 573 21 73
info@reddingsbrigade-bloemendaal.nl

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand. Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten.

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden. Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

Share This