Ons Seizoen

WIJ ZIJN ER....... 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, staan wij stand by op en aan het strand van Bloemendaal aan zee

Zomer
Vanaf begin mei tot eind september zijn wij op de post aanwezig. In de vakantie en met supermooi weer staan wij paraat. We zijn dan actief bezig met bewaking en EHBO. We varen met boten voor de kust om te zorgen dat zwemmers niet te ver de zee opgaan, we lopen patrouille en we rijden met auto’s heen en weer. Krijgen we een EHBO-geval ter ore dan gaan we zo snel mogelijk op pad om hem of haar op te pikken en bij ons in de EHBO-kamer te verzorgen. Dat zijn vaak kleine ongevallen zoals schaafwonden, insectenbeten en verstuikte enkels.
Natuurlijk komt het wel eens voor dat er iemand onwel wordt of verdrinkt. Dan grijpen we onmiddellijk in. We pikken diegene op met de strandambulance en brengen hem naar de EHBO kamer in onze reddingspost. Op hetzelfde moment wordt er een ambulance gebeld. Wij overbruggen dan de tijd totdat de ziekenbroeders ter plekke zijn. Zij nemen het vervolgens over en rijden de patiënt naar het ziekenhuis.

 

Winter
Maar buiten het strandseizoen om zitten we niet stil. Begin oktober begint altijd het binnenwaterseizoen. Elke zondag worden er zwemlessen gegeven in zwemmend redden dit in zwembad De Planeet in Haarlem. Een groot deel van de jongelui trainen hier voor hun zwembrevet. Verder wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de zwemtechniek.
Ook krijgen alle leden les in EHBO.

 

 

Warme en mooie Zomer maanden

 

 

 

Slechte zomer met heel veel wind

 

 

 

En ja , ooit  was er ook nog een winter met sneeuw

Share This