Wij van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade hebben voor de dagelijkse voorlichting op het Bloemendaalse strand ook dit jaar weer een een digitaal full colour tekstkar ingezet om strandbezoekers te informeren over mogelijke gevaren en adviezen. De afgelopen weken is het scherm al meerdere malen ingezet tijdens de coronacrisis. In vergelijking met andere stranden in Nederland is dit uniek.

“De juiste communicatie op een centrale plek, is essentieel om de strandbezoekers te informeren. Afgelopen weken hebben we het scherm van Boels Traffic ingezet in het kader van alle maatregelen rondom het Covid-19 virus.”

Bij onze strandafgang zien alle bezoekers op een mega tv-scherm direct de meest urgente tips. Te denken valt aan het 1,5 meter afstand houden, de zonkracht, gevaarlijke stromingen in zee of updates omtrent zoekgeraakte kinderen etc
Social media en het omroepen op het strand is handig in de communicatie met strandbezoekers, maar voor calamiteiten en het verstrekken van directe informatie biedt dit scherm uitkomst. Door de grootte van het scherm kan niemand om de berichtgeving heen.”

Onze reddingsbrigade in Bloemendaal draait volledig op subsidies en giften en werkt met een team van 185 vrijwilligers. De materialen van de club worden grotendeels gesponsord of geleend. Het fullmatrix scherm werd ter beschikking gesteld door Boels Traffic . De crew van Boels Traffic bezoekt elk jaar het Bloemendaalse strand en zag de noodzaak voor de redders om hun informatie snel te kunnen delen.
Het is fantastisch om te zien hoe het bedrijfsleven lokale instanties steunt, ook ten tijde van de corona-crisis. Alle expertise en materieel wordt ingezet om de veiligheid van onze strandbezoekers te vergroten.

Met dank aan Boels Rental – Boels traffic

 

 

 Hieronder zie je aan aantal voorbeelden van wat er zoal draait.

Deze mededelingen worden dagelijks ( indien nodig meerdere keren ) door ons aangepast.

Share This