Rescue event informatie

Rescue Event

Vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje: Middagje Beach Rescue *

*(van mei tot/met september)

Altijd al een keer een dagje mee willen draaien met een reddingsbrigade? Dan is dit wat voor jou!

Met een boot van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade de branding door en het ruime sop kiezen. De meest spectaculaire activiteit voor een groep mensen met een avontuurlijke instelling.

Als er iets te vieren valt, of het is tijd voor het jaarlijkse bedrijfsfeest, denk dan eens aan een middagje Beach Rescue bij de Bloemendaalse Reddingsbrigade. Niet alleen superspectaculair: je steekt er ook nog iets van op.

Je krijgt een rondleiding over de hele brigade, je komt daar van alles te weten over ons, de manier waarop we werken, hoe de organisatie in elkaar zit en over welk materieel we beschikken.

Verder ook waarom een mui zo gevaarlijk is; waardoor het komt dat ook bij een vlakke zee en prachtig weer mensen kunnen verdrinken, waardoor eb en vloed veroorzaakt wordt, wat de gevaren van de verschillende windrichtingen zijn en nog veel meer.

Er wordt verteld over de manier waarop je te water gaat, wat de risico’s zijn, hoe je moet zitten en hoe je je het best vast kunt houden. Natuurlijk komt ook de veiligheid aan bod. Zo wordt een reddingsvest beschikbaar gesteld en krijg je instructie over het gebruik ervan.

Dan is het tijd om te gaan omkleden. Houd er rekening mee dat je nat wordt. Niet een paar spettertjes, maar drijf- en drijf nat. Het is een activiteit voor stoere mannen en vrouwen, die niet bang zijn voor een beetje water. Als we zijn omgekleed gaan we naar het strand, waar de reddingsboot al op je wacht.
Als iedereen klaar is wordt de groep verdeeld en om de beurt gaan er groepjes de zee op, samen met de ervaren schippers van de reddingsbrigade. Afhankelijke van het weer en de omstandigheden op zee kun je om beurten even zelf varen, onder toezicht van een proffesionele schipper.

Krijg je er al zin in? mail dan naar ;

rescueevent@reddingsbrigade-bloemendaal.nl

We nemen dan contact met je op voor de afspraken die gemaakt moeten worden

De Bloemendaalse Reddingsbrigade bestaat volledig uit vrijwilligers, die ook gewoon een baan hebben. Daarom zijn de mogelijkheden voor een middag Beach Rescue buiten het weekeind beperkt.

Kledingadvies
Natuurlijk hou je er rekening mee dat je nat wordt, niet een beetje (soms heb je geluk), maar doorweekt. Je kunt dus het best zwemkleding, een lange of korte broek die nat mag worden en een t-shirt of sweater aan. Zorg voor droge kleding en een handdoek.

Voorbehoud
Natuurlijk doen we er alles aan om je een geweldige middag te bezorgen. Toch kunnen er omstandigheden buiten onze invloed zijn die roet in het eten gooien. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

Slecht weer: Het kan zijn dat de zee zo ruw is dat het zelfs met zeewaardige boten van reddingsbrigade niet verantwoord is om met onervaren mensen de zee op te gaan. Wij bepalen vooraf of het verantwoord is om met de groep te gaan varen.

Stel je voor: Net als je op zee zit wordt groot alarm geslagen over bijvoorbeeld een zoekgeraakte surfer. We zijn in de eerste plaats een reddingsbrigade. Daarom zullen we de middag direct afbreken als al ons materieel nodig is voor een grote reddingsactie. Dit komt gelukkig maar enkele keren per jaar voor, dus de kans is klein.
Natuurlijk geldt: no cure – no pay. als de middag beach rescue niet door kan gaan wordt er niets in rekening gebracht.

Eigen risico
Je bent in handen van uiterst ervaren redders. Ze doen dit werk als vrijwilligers en zijn super gemotiveerd. Ze worden regelmatig getraind en bijgeschoold. Toch is de zee niet altijd even vriendelijk en een ongelukje kan altijd voorkomen.
Het varen op zee is vergelijkbaar met een rit op een achtbaan. Ben je hartpatiënt, heb je rugklachten of ben je zwanger, dan adviseren we je om niet bij een ruw weer de zee op te gaan.
Hoewel we uiterst voorzichtig zijn, is deelname aan de middag voor eigen risico van de deelnemers. De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk of geestelijk letsel en schade aan eigendommen of de gevolgen daarvan in welke vorm dan ook.
U dient dan ook voor aanvang van het varen een eigen risico verklaring in te vullen, en deze te onderteken.

Andere mogelijkheden
Het kan zijn dat je geen tijd hebt om de hele dag met ons mee te draaien. In zo’n geval is het mogelijk om delen van het programma te laten vervallen en bijvoorbeeld alleen een rondje te gaan varen. Dat kan. Neem dan contact met ons op. In overleg kunnen wij een aangepast programma regelen.

Voor meer informatie over deze mogelijkheden of andere wensen neem contact met ons op en stuur een mailtje naar :

rescueevent@reddingsbrigade-bloemendaal.nl

* Dit rescue event is alleen mogelijk in de maanden mei tot en met september.

Share This