Bron: Haarlems Dagblad

Na een zeldzaam spannende stemmenstrijd is Ruud Cloeck vrijdagavond uitgeroepen tot Persoon van het Jaar. ,,We zijn allemaal winnaars hier’’, zei de bevlogen voorzitter van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade.

Voor Cloeck, die al verbaasd was dat hij genomineerd was, kwam de uitverkiezing als een grote verrassing. De 68-jarige supervrijwilliger kreeg de hoofdprijs – een illustratie van Eric Coolen en eeuwige roem – overhandigd door Pauline van Heuven, de winnaar van vorig jaar. Van Heuven zet zich als slechtziende in voor een toegankelijkere stad. ,,De prijs heeft vele deuren voor me geopend’’, zei de Haarlemse tijdens de drukbezochte prijsuitreiking in Het Badhuis.

Eeuwfeest
Ruud Cloeck, in het dagelijks leven chauffeur bij een huisartsenpost, is al sinds 1973 als vrijwilliger betrokken bij de Bloemendaalse reddingsbrigade. In 1986 werd hij voorzitter van de brigade die in 2023 het eeuwfeest vierde.

Ruud Cloeck is al 37 jaar onmisbare schakel van Bloemendaalse Reddingsbrigade. ’Ik vraag wel eens of iemand anders het kan overnemen, maar ze vinden allemaal dat ik het moet doen’

De sympathieke Haarlemmer werd door diverse online stemmers geroemd om zijn bevlogenheid en optimisme. ’Het is echt ongekend hoeveel tijd en passie Ruud in de Reddingsbrigade stopt!’, schreef een van hen. En: ‘Een gouwe vent met een grote mond maar een heel klein hartje, die voor iedereen klaarstaat en voor iedereen een luisterend oor heeft’.

De winnaar zelf bleef na de bekendmaking uiterst bescheiden: ,,Zonder de vrijwilligers ben ik niks.’’ Ook prees hij de negen andere genomineerden, die met hun mooie, inspirerende en soms ook ontroerende verhalen indruk maakten op de volle zaal.

 De Persoon van het Jaar-verkiezing is voor de tiende keer georganiseerd door de redactie van Haarlems Dagblad, om personen die op een positieve manier zijn opgevallen in het zonnetje te zetten. Er zijn dit jaar 3.358 geldige stemmen uitgebracht: 3.257 digitale en 101 papieren stemmen. Winnaar Cloeck kreeg 576 stemmen. 

Share This