Vrijdag 12 augustus 20220  Alarm “vermiste zwemmer” in de Kennemerduinen, in het duinmeer ‘t Wed .

Direct zijn onze auto’s en boten  de BLD 220 en BLD 210 heen gegaan later op verzoek brandweer twee boten ingezet BLD2 59  en een boot van zandvoort. Plus een brandweer boot waarop duikers van drie brandweer posten meegingen om zwemmer te zoeken kleding nog aanwezig plus de familie deze wisten zeker dat hij op die plek is gaan zwemmen.

Er werd sinds ongeveer 18.00 uur gezocht. De omgeving werd afgezet. De broer van de vermiste man heeft de locatie aangewezen waar hij voor het laatst gezien is. ’t Wed is ter plekke negen meter diep. Ook zijn kleding is gevonden. Meerdere brandweereenheden kwamen ter plaatse. Duikers van de brandweer hebben vergeefs in het water gezocht, met behulp van onze Reddingsbrigade. Er landde ook een trauma-helikopter, maar die is uiteindelijk weer weggevlogen.

Met een drone van een persfotograaf is gezocht naar de vermiste man. Recreanten hebben een menselijke ketting gevormd om in het water te zoeken. Rond 20.45 uur was de zwemmer nog steeds niet gevonden. De  Politie staakte in overleg met alle hulpdiensten de zoektocht rond half tien.

Zaterdag werdt de zoektocht naar de man hervat.  Rond 15:00 uur na een uitgebreide zoekactie is het lichaam van de vermiste 32 jarige Poolse man aangetroffen.  De man werd vrijdag aan het begin van de avond voor het laatst  gezien op zijn luchtbed in het water en zwaaide nog naar zijn familie . Viel van zijn luchtbed in het water en kwam niet meer boven en is verdronken    Allemaal ongelofelijk triest natuurlijk

De familie van de man is opgevangen.

De politie vermoedt dat de Polen hier op vakantie waren. Ze spreken zowat geen Nederlands. Het is niet het eerste verdrinkingsdrama in ’t Wed. In 2016 is er ook een Pool verdronken in dit duinmeer. (Die was dronken en kon ook niet zwemmen.)

Foto’s © : Michiel van Bergen /   VBR © Bart v d Boom / Nieuwsfoto 

Share This