Beste mensen,

Ook als reddingsbrigade vervullen wij een openbare taak en hebben we reeds met geweld te maken gehad. Weliswaar minder dan ambulance- of politiepersoneel maar de maatschappij verhard. Door onderstaande petitie te ondertekenen kunnen we wellicht wel een vuist maken.

Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken’

Wellicht ben je al op de hoogte van deze actie MAAR Ik wil je aandacht vragen voor de bijbehorende petitie: ‘Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken’ en via deze link (ook onderin deze mail ivm fishing) de lopende actie te ondersteunen en verder uit te dragen.

De initiatiefnemers van deze petitie, werkzaam bij politie, boa’s en ambulance, zien graag een sterk signaal, dus heel veel handtekeningen. Wil je hier een bijdrage aan leveren door de petitie te ondertekenen en verspreiden?

Als je beschikking hebt over social media, Instagram, Facebook (link ook onderin de mail), etc. laat je niet weerhouden om dit te gebruiken en de petitie of Facebook pagina te delen. Laat ook familie, vrienden, kennissen in ieder geval van het bestaan van de petitie weten. En als je contacten hebt met hulpverleners, ambulance, verkeersregelaars, boa’s, beveiligers, etc., stel deze s.v.p. dan ook in kennis. Gebruik je netwerk! Het zou geweldig zijn als deze petitie zich als olievlek verspreidt.

De inhoud van de petitie is een aansluiting op het, inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen, uitgebreide taakstrafverbod (bij geweld tegen politiemensen).

De Nationale Korpsleiding is op de hoogte van deze actie en heeft het volgende standpunt:

Wij steunen elke oproep om een dam op te werpen tegen agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak en politiemensen in het bijzonder. We zien deze petitie als een extra stimulans om onze maatregelen in dat kader te versterken en samen verder te ontwikkelen. 

Alvast bedankt,

alarm 2 iconTeken de petitie: Minimumstraffen bij geweld tegen beroepen met publieke taken

https://petities.nl/petitions/minimumstraffen-bij-geweld-tegen-beroepen-met-publieke-taken?locale=nl

Facebook pagina: https://www.facebook.com/people/Veiligheid-Boven-Alles/100076460555135/

facebook like icon

Share This