Omdat het nu bijna dagelijks voorkomt wordt deze fotogalerij regelmatig geüpdatet.: laatste update 16-03-2024

 

Ook op 1e kerstdag  waren wij alert op en aan het strand. Voor onze strandgasten, maar ook als het om zeehonden gaat.

Zeehonden zwemmen niet alleen in zee, maar komen ook vaak aan land om te rusten.  Zeker na zware stormen

Op dit moment is het weer de tijd van de (grijze) zeehonden pups. Deze kan je dan ook vaker tegenkomen, zo ook  laatste dagen

Zondag avond 04- feruari 2024. Zoals op de foto’s van de update van 05-02  is ook te zien hoe een grijze zeehond in een visnet gestrikt kan raken en wat een wond dat kan veroorzaken. Deze is van het strand gehaald op zondagavond 04-02- rond 22:30. Op onze reddingspost  is het net verwijderd en is het dier door  EHBZ uit  Noodwijk meegenomen  die deze heeft afgeleverd op het Noordvoort,strand, een gebied tussen Zandvoort en Noordwijk.
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/331559/zeehondenwachter-bart-redt-gewonde-zeehond-op-strand-zandvoort

Zeehondenwachters redden jonge zeehond uit benarde situatie aan Zandvoortse kust

 

Op zondag 21 jan. 2024  Hebben wij na een melding van de dierenambulance een  zeehond opgehaald die verdwaald was en aangetroffen werd in Diemerpark op Ijburg in Amsterdam . Hij was niet gewond en zat goed in het spek.  Het betrof een jonge grijze zeehond . We hebben op verzoek van de dierenabulance  de zeehond meegenomen en afgeleverd op het  strand van Noordvoort, een gebied tussen Zandvoort en Noordwijk.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/dieren/zien-piepjong-zeehondje-gaat-weer-op-avontuur-in-amsterdam

Wij hebben (Bart)  een lid  van onze club die zich daarvoor heeft laten opleiden. Deze gaat wanneer er meldingen komen in onze regio ter plaatse polshoogte nemen.

Bij calamiteiten neem hij contact op met EHBZ in Noordwijk.voor eventuele verder stappen.

Wanneer het dier redelijk gezond blijkt te zijn nemen zij  in overleg de zeehond mee om deze na een aantal kilometer verderop naar een  rustig stuk strand en na verder onderzoek  door EHBZ word deze dan weer uit te gezet.

Wel zal hij de komende 24 uur nog in de gaten gehouden worden door onze medewerker en de EHBZ.

Mocht het dier toch te zwak of gewond blijken te zijn dan wordt deze door EHBZ uit Noordwijk meegenomen voor verdere verzorging.

We begrijpen dat strandbezoekers het natuurlijk leuk en interessant vinden zo’n zeehond maar dat vormt wel een risico voor de zeehond.

Daarom waarschuwen en vragen wij u dringend,  mocht u een zeehond tegenkomen raak ze niet aan en loop met een grote boog om ze heen want ze kunnen behoorlijk bijten!

Houd honden ook weg van het dier.

Laat de natuur ook zijn gang gaan

 

Share This