Zondag 14 augustus 2022 . Kwam er een melding van een van onze leden Ton Hop. (ook een actief lid ,van onze reddingsbrigade)  die voor zijn strandhuisje zat, en zag dat er een persoon in zee in een mui terecht was gekomen.

Hij twijfelde geen seconde en is met zijn dochter Anja (ook actief lid van onze reddingsbrigade) direct naar zee gerend waar zijn eigen  boot ( BLD  2.79)  aan de waterkant  klaar lag.   

Met grote spoed is hij naar het slachtoffer toe gevaren . Zij hebben samen de drenkeling aan boord gehaald en snel naar de kant gebracht.

Onze auto’s waren direct ook ter plaatse gegaan, Zij hebben de persoon  op het strand  overgenomen en zijn direct begonnen met toedienen van zuurstof .

Ondertussen werd er contact gelegd met de  MKA, (Meldkamer Ambulance dienst) en deze hebben 2 ambulance naar onze post  toegestuurd.

Mede omdat de Persoon bij kennis gekomen was door de snelle actie en het toedienen van zuurstof.  Was er besloten de persoon te vervoeren naar onze reddingspost voor controle door de reeds  gearriveerde ambulance.

De persoon is grondig nagekeken door het ambulance personeel en kon later gelukkig zijn eigen weg weer vervolgen.

Ook weer een snelle inzet van onze leden, met namen Ton en  Anja ,  die de man in een mui terecht zagen komen en zij beiden direct ook wisten hoe te handellen.

Chapeau!   

Alles met alles dus door de snelle actie ook weer met een goede afloop

Share This