De nieuwjaarsduik welke elk jaar door ons wordt georganiseerd op het Bloemendaalse strand gaat niet door. Wij van de reddingsbrigade willen niet het risico lopen dat het traditionele evenement op Nieuwjaarsdag achteraf gezien een bron van besmettingen is geweest.
Begin dit jaar doken bij een gevoelstemperatuur van 4 graden in totaal ruim 1.500 deelnemers de Noordzee in onder toeziend oog van duikmeester en erelid Ok van Batenburg.
Het besluit staat namens onze voorzitter Ruud Cloeck los van de huidige stijging van het aantal mensen dat het virus onder de leden heeft. We liepen al voor de persconferentie van 13 oktober te dubben wat wijsheid zou zijn. Langer wachten had gekund, maar al worden de maatregelen versoepeld. We vinden het onverantwoord zo’n massaal evenement te organiseren. Eerder dit jaar hadden we in augustus om diezelfde reden ook onze Zeemijl geannuleerd. Het is nu eenmaal een bijzondere tijd waar we in leven en als reddingsbrigade speel je daar wel een cruciale rol in. Wij denken wel dat er evengoed mensen zijn die een frisse start van 2021 gaan maken. Of onze reddingsbrigade evengoed aanwezig is, kunnen wij nog niet zeggen.

We zijn allemaal vrijwilligers en normaal gesproken doen we onze nieuwjaarsreceptie op de post na de duik. Of we dat laatste op 1 januari doen hangt sterk af van de dan geldende regels. Als we er wel zijn houden we zeker een oogje in het zeil. En misschien duiken we er zelf ook wel in als de regels dat weer toelaten .

De nieuwjaarsduik in Bloemendaal is nog authentiek. Zonder opsmuk en massaliteit. Wij gunnen ieder z’n feestje, maar wij houden het liever gewoon.

 

 

De Reddingsbrigade is erkend als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI).
Een ANBI is instelling die het algemeen belang dient.

word donateurHelp mee en word Redder van de Redders. Wij zijn voor een groot deel afhankelijk van donaties, uw gift is daarom zeer welkom. U kunt uw gift aftrekken van uw inkomstenbelasting (ANBI).

Contact info

Reddingspost "De Kentering"
Zeeweg 78
2051 EC, Overveen
(Bloemendaal aan Zee)
+31 (0)23 - 573 21 73
info@reddingsbrigade-bloemendaal.nl

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand. Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten.

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden. Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

Share This