Aangepaste Update mail van 24 oktober 2020: De nieuwjaarsduik welke elk jaar door ons wordt georganiseerd op het Bloemendaalse strand gaat niet door. Wij van de reddingsbrigade willen niet het risico lopen dat het traditionele evenement op Nieuwjaarsdag achteraf gezien een bron van besmettingen is geweest.
Begin dit jaar doken bij een gevoelstemperatuur van 4 graden in totaal ruim 1.500 deelnemers de Noordzee in onder toeziend oog van duikmeester en erelid Ok van Batenburg. Die helaas vorige week is overleden .

Het besluit staat namens onze voorzitter Ruud Cloeck los van de huidige stijging van het aantal mensen dat het virus onder de leden heeft. We liepen al voor de persconferentie van 13 oktober te dubben wat wijsheid zou zijn. Langer wachten had gekund, maar al worden de maatregelen versoepeld. We vinden het onverantwoord zo’n massaal evenement te organiseren. Eerder dit jaar hadden we in augustus om diezelfde reden ook onze Zeemijl geannuleerd. Het is nu eenmaal een bijzondere tijd waar we in leven en als reddingsbrigade speel je daar wel een cruciale rol in.

Wij denken wel dat er evengoed mensen zijn die een frisse start van 2021 gaan maken. Of onze reddingsbrigade evengoed aanwezig is, kunnen wij nog niet zeggen.

Zie ook: Nieuwjaarsduik uit Blik   en of Organiseer je eigen nieuwjaarsduik uit Blik

We zijn allemaal vrijwilligers en normaal gesproken doen we onze nieuwjaarsreceptie op de post na de duik. Ook deze gaat niet door.

Indien nodig houden we zeker een oogje in het zeil.

De nieuwjaarsduik in Bloemendaal is nog authentiek. Zonder opsmuk en massaliteit. Wij gunnen ieder z’n feestje, maar wij houden het liever gewoon.

 

 

 

Share This