Omdat wij al onze hulpverleningen niet dagelijks /wekelijk vermelden wilde wij met deze afgelopen mooie dagen wel laten weten dat wij ook meerdere reddingen / hulpverlenigen hebben verricht

Zoals  o.a. Vrijdag (31-07) begon de dag al snel (9:00) met het redden van drie zwemmers uit een mui stroom daarna gebeurde het regelmatig die dag dat wij zwemmers hulpverleningen moesten verrichten omdat de stromingen sterker waren dan zij konden zwemmen. Ondanks het afgezette gebied met een bord, banners en afzetlint ,waar een sterke mui stroom heerste gingen ze daar toch de zee in ondanks al onze waarschuwingen.Tevens met een digitale tekstkar en een digitale kleurenscherm waar wij dagelijks op het strand informatie geven en waarschuwingen met o.a. uitleg wat een mui is.

Ook de nodige EHBO hulpverleningen , zoals onwel geworden personen ( 3 keer) o.a door door de warmte En een twee persoon met schouder uit de kom .
Ook werden WIJ meerdere keren geroepen voor hulpverleningen in de duinen.
Waarbij een meisje uit een boom was gevallen. Omdat dit een zwaarletsel bleek te zijn en de trauma helikopter onderweg was zijn wij met meerder hulpvoertuigen assistentie gaan verlenen . Maar omdat het dit keer te lang ging duren en de trauma helikopter te lang onderweg was hebben wij (in overleg met ambulance arts ) het slachtoffer uit het zand/duin gebied vervoerd naar de ambulance die direct onderbegeleiding met 4 motoragenten met spoed is vervoer naar het AMC i.vm met de toestand van het slachtoffer was er snelheid gewenst.

Vele keren werd er ook gewaarschuwd voor gevaarlijke stromingen , met namen de muien
De media stond er vol van en helaas kwam het voor ( na ruim 30 jaar ) dat we op een tropische dag in de namiddag de rode vlag langs de hele kust werd gehesen. Ook wij hebben de rode vlag gehesen en hebben wij ook alle zwemmers uit het water gehaald. Ondanks het verbod zagen we dat vele mensen de waarschuwingen negeerden en er alsnog weer het zeewater ingingen.

In de afgelopen dagen gebeurde het dan ook helaas dat er 4 personen op verschillende badplaatsen langs de kust zijn verdronken.

In Bloemendaal konden wij het gelukkig voorkomen met name omdat wij er op tijd en direct bij waren. Iedereen werd met regelmatig door ons  gewaarschuwd en uit zee gestuurd, daar waar de muien zich lieten zien .

Al met al voor onze vrijwilligers  waren dat dan ook zware dagen.

Omdat wij het niet nodig vinden, en wij de private regels hanteren, onze hulpverleningen niet iedere keer op onze media te vermelden, zullen er natuurlijk uitzonderingen ( zoals met deze tropische dagen) gemeld worden.

Wel zijn we natuurlijk, zoals u van ons gewenst bent,  het gehele jaar dagelijks aanwezig op onze reddingspost en altijd ook direct inzetbaar.  Waarbij wij in de zomer maanden zelfs dagelijks hulpverleningen verrichten.

Zoals alle overige Vrijwillige Reddingsbrigade’s in Nederland zich ook altijd inzetten voor uw veilgheid

 

 

Share This