De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die veilig, schoon en duurzaam zijn. Vrijdag  7 mei werd de vlag officieel gehesen door wethouder Heijink (midden), in het bijzijn van Ruud Cloeck (links) van de Reddingsbrigade en Jasper Roord (rechts) van Bloomingdale, aanwezig namens de paviljoenhouders.

Het strandseizoen is weer van start gegaan.

De stranden van Bloemendaal en Zandvoort zijn schoon, hebben prima zwemwater en ook de veiligheid is dik in orde. Ze kregen  dan ook een Blauwe Vlag.

Voor ons in Bloemendaal is dit al weer voor de 10 de keer op rij .

Het klikt misschien gewoon en of simpel maar dat is het echt niet. De gemeente van Bloemendaal zorgt met name voor onze stranden en de veiligheid .

Zo wordt er ook o.a. opgelet dat de  zeekwaliteit van het zwemwater veilig is .

Wij als Vrijwillige Bloemendaalse  Reddingsbrigade helpen daar ook aan mee .

Zoals de afgelopen jaren krijgen we ook weer van onze geweldige  sponsor “Boels Trafficbeschikking van een Bermdrip. Dit is het digitale scherm wat voor onze post in het duin op de strandafgang staat.

Welke wij ook zelf dagelijks bijwerken en bijhouden met de beelden met waarschuwingen en strandtips zoals  zeewater temperatuur,  de weersvoorspellingen , de zon UV kracht, het getij met de tijden van hoog en laag water etc etc .  En geven aan wanneer en waar je op moet letten met mui stromingen en verandering van het weer

Houd er nu nog wel rekening mee dat het zeewater in het voorjaar nog héel erg  koud kan zijn!

Houd je aan de corona regels ook op het strand.

” Trots op Bloemendaal ” met de blauwe Vlag welke voor de 10 de keer oprij mag worden opgehangen.

Wij zijn dan ook weer vanaf zaterdag 8 mei  alle weekenden en door de weeks  aanwezig voor uw veiligheid op  Strand en Zee

 

Tot ziens op een veilig en gezond strand

Share This